Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС обяви конкурс за повишаване и заемане на 6 длъжности „съдия“ във ВКС - наказателна колегия

11 май 2022 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на основание чл. 188, ал. 1 от Закона за съдебната власт, определи 5 свободни длъжности и 1 длъжност, която предстои да се оваканти по реда на чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ, като същите следва да се заемат след конкурс за повишаване в длъжност „съдия“ във Върховния касационен съд – наказателна колегия.

На основание чл. 180 от ЗСВ, Колегията обяви конкурс по реда на чл. 189, ал. 1 и ал. 2 от ЗСВ, конкурс по реда на чл. 189, ал. 1 и ал. 2 от ЗСВ за повишаване и за заемане на 6 длъжности „съдия“ във ВКС – наказателна колегия.

Заявления за участие в конкурса се подават писмено         , в 14-дневен срок от датата на обнародване на решението в „Държавен вестник“, съгласно чл. 191 от ЗСВ и чл. 33 от Наредба № 1 от 9 февруари 2017 г. за конкурсите за магистрати и за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт. Заявленията и приложените към тях документи се подават лично от кандидата или от писмено упълномощен негов представител в администрацията на ВСС, по електронен път с квалифициран електронен подпис на официалния имейл адрес vss@vss.justice.bg, както и чрез лицензиран пощенски оператор на официалния адрес на ВСС. Заявления, подадени след срока, не се разглеждат.

Решението ще бъде обнародвано в „Държавен вестник“ и ще се публикува в един централен всекидневник, както и на интернет страницата на ВСС.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд