Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет взе решение във връзка с кадрови промени по щата на районните прокуратури в района на Окръжна прокуратура - София

11 май 2022 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет предлага на Пленума на Висшия съдебен съвет, на основание чл. 30, ал. 5, т. 7, във връзка с чл. 194, ал. 1 от ЗСВ, да съкрати 5 щатни длъжности в Районна прокуратура – Ихтиман, от които 1 за „административен ръководител - районен прокурор“, 1 за „заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор“, 2 за „прокурор“ и 1 за „младши прокурор“, считано от 01.06.2022 г. и да разкрие 4 щатни длъжности „прокурор" и 1 за „младши прокурор“ в Районна прокуратура – Самоков, считано от 01.06.2022 г. Предлага се да се съкратят 2 щатни длъжности в Районна прокуратура – Етрополе, от които 1 за „административен ръководител - районен прокурор“ и 1 за „прокурор“ и да се разкрият 2 щатни длъжности „прокурор" в Районна прокуратура – Ботевград, считано от 01.06.2022 г.

Колегията предлага съкращаване на 3 щатни длъжности в Районна прокуратура – Пирдоп, от които 1 длъжност „административен ръководител - районен прокурор“ и 2 за „прокурор“ г. и да се разкрият 3 щатни длъжности „прокурор" в Районна прокуратура – Елин Пелин, считано от 01.06.2022 г.

Предлага се още съкращаване на 7 щатни длъжности в Районна прокуратура – Сливница, от които 1 длъжност „административен ръководител - районен прокурор“, 5 за „прокурор“ и 1 за „младши прокурор“, както и 4 щатни длъжности в Районна прокуратура – Своге, от които 1 длъжност „административен ръководител - районен прокурор“ и 3 за „прокурор“, и да бъдат разкрити 10 щатни длъжности „прокурор" и 1 за „младши прокурор“ в Районна прокуратура – Костинброд, считано от 01.06.2022 г.

Предложенията са във връзка с взето решение на Пленума на Висшия съдебен съвет по Протокол № 7/17.02.2022 г., като считано от 01.06.2022 г. следва да бъдат закрити районните прокуратури в градовете Етрополе, Ихтиман, Пирдоп, Своге и Сливница, като се определиха съдебните райони на районните прокуратури със седалище – Районна прокуратура - Ботевград, Районна прокуратура - Елин Пелин, Районна прокуратура – Самоков и Районна прокуратура - Костинброд. Със същото решение се разкриха териториални отделения към посочените районни прокуратури.

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет внася предложението си в заседанието на Пленума на Висшия съдебен съвет, насрочено на 12.05.2022 г., за разглеждане и произнасяне.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд