Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС допълни Правилата за определяне и изплащане на средства за допълнителни трудови възнаграждения

12 май 2022 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет допълни Правилата за определяне и изплащане на средства за допълнителни трудови възнаграждения (приети с решение на ПВСС по Протокол № 29/22.11.2018 г., последно изм. и доп. с решение на ПВСС по протокол № 28/21.11.2019 г.), като регламентира възможността за изплащане на допълнително възнаграждение при приключване на дисциплинарно производство без налагане на дисциплинарно наказание.

В чл. 5 от ПОИСДТВ, се създава нова ал. 3, според която допълнително възнаграждение се изплаща за периода от образуване до приключване на дисциплинарното производството, като средствата се начисляват и изплащат в рамките на бюджета на съответния орган на съдебната власт за календарната година, в която производството е приключило с влязъл в сила окончателен акт. Административният ръководител следва да се произнесе в 14-дневен срок от узнаването. Промяната на ПОИСДТВ е във връзка с постъпила молба от държавен съдебен изпълнител за изплащане на допълнително трудово възнаграждение за минал финансов период, предвид постановено окончателно решение на Върховния административен съд, с което е отменено наложено от министъра на правосъдието дисциплинарно наказание.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд