Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
283 КАНДИДАТИ СА ДОПУСНАТИ ДО УСТЕН ИЗПИТ В КОНКУРСА ЗА МЛАДШИ СЪДИИ В ОКРЪЖНИТЕ СЪДИЛИЩА. РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПИСМЕНИЯ ИЗПИТ И ГРАФИКЪТ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА УСТНИТЕ ИЗПИТИ СА ПУБЛИКУВАНИ НА САЙТА НА ВСС

13 май 2022 година

283 кандидати са допуснати до устен изпит в конкурса за 39 длъжности „младши съдия“ в окръжните съдилища, който ще се проведе в периода 28 май – 02 юни 2022 г. Резултатите от писмения изпит и графикът за провеждане на устните изпити са публикувани на интернет сайта на ВСС в раздел „Важно“, подраздел „Конкурсни процедури“ – "Конкурс за младши съдии, младши прокурори и младши следователи“ – „2022“ - “Младши съдии“. Едновременно с резултатите са публикувани решенията на казуса по гражданскоправни науки и казуса по наказателноправни науки, както и отговорите на теста по право на ЕС и в областта на правата на човека. Освен на интернет страницата на ВСС резултатите от писмения изпит са обявени на общодостъпно място в сградата на ВСС (централен вход).

Устният изпит ще се проведе по обявения график в сградата на Софийския районен съд, гр. София, бул. „Цар Борис III“ № 54, етаж 5, зали 538 и 561, като влизането ще се осъществява през централния вход на сградата – откъм бул. „Цар Борис III“, а достъпът до залите ще бъде възможен само през стълбите на партера до 5 етаж. Кандидатите следва да се явят на съответния изпитен ден до 08:45ч. в сградата на Софийски районен съд за изтегляне на жребий, съгласно чл. 23 от Наредба № 1 от 09.02.2017г. за конкурсите за магистрати и за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт. На изпита се допуска използване на нормативни актове. Промяна в графика не се допуска.

На писмения изпит, който се проведе на 16.04.2022 г., се явиха 615 от общо допуснатите до участие в конкурса 844 кандидати.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд