Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пет юридически лица с нестопанска цел поставиха въпроси и изразиха становища в процедурата за избор на членове на Висшия съдебен съвет от квотата на следователите

23 май 2022 година

Фондация "Български институт за правни инициативи" и Фондация „Институт за пазарна икономика” поставиха въпроси към кандидатите за изборни членове на Висшия съдебен съвет от квотата на следователите. В законово определения срок – не по-късно от 14 дни преди датата на провеждане на общото събрание, са постъпили и становища в подкрепа на кандидатурата на Петко Петков – следовател в НСлС и председател на Камарата на следователите в България, от Съюза на юристите в България, Фондация „Рисърч & Трейдинг Пойнт“, Асоциация „ФОРУМ“ и Сдружение на администрацията в органите на съдебната власт.
Те са публикувани към профила на съответния кандидат в раздел „Общи събрания за избор на членове на Висшия съдебен съвет 2022 г.“ на интернет сайта на ВСС.
Към момента е постъпило и публикувано на интернет сайта на ВСС становище на Асоциация „ФОРУМ“ в подкрепа на кандидата Владимир Николов – окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Плевен и председател на Асоциацията на прокурорите в България.
Крайният срок за предоставяне на становища за кандидатите за членове на ВСС от съдийската квота и въпроси към тях изтича на 3 юни 2022 г., а за кандидатите от прокурорската квота - на 17 юни 2022 г.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд