Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет назначи Петър Белчев за заместник военно-окръжен прокурор на Военно-окръжна прокуратура - София

25 май 2022 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет определи четвърта щатна длъжност „заместник на административния ръководител – заместник военно-окръжен прокурор“ на Военно-окръжна прокуратура - София чрез трансформиране на една свободна длъжност „прокурор" от щата на органа, считано от датата на вземане на решението. На длъжността е назначен Петър Белчев - прокурор в Специализираната прокуратура, считано от датата на встъпване в длъжност.

Той е предложен от административния ръководител на Военно-окръжна прокуратура - София, който се мотивира с непрестанно увеличаващия се обем на работата и натовареността на магистратите, както и соткрояващата се тенденция за нейното повишаване.  

Петър Белчев има над 16 години общ юридически стаж. Започнал е кариерата си в органите на съдебната власт през 2006 г. като младши прокурор в Окръжна прокуратура - Пловдив. От 2009 г. до 2010 г. е прокурор в Районна прокуратура - Пловдив, а от 2010 г. до 2013 г. е прокурор в Софийска районна прокуратура. В периода от 2013 г. до 2014 г. е заместник районен прокурор на Софийска районна прокуратура, а от 2014 г. до 2017 г. е неин административен ръководител. От 2017 г. до 2019 г. отново е прокурор в същата, а към настоящия момент е прокурор в Специализирана прокуратура. От 28.02.2022 г. е командирован в Апелативна специализирана прокуратура.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд