Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС допълни Методиката за контрол и проверка на статистическите данни за дейността на съдилищата и съдиите

31 май 2022 година

 Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет измени и допълни Методиката за контрол и проверка на статистическите данни, отчитащи дейността на съдебните органи и съдиите в Република България (приета с решение на ВСС по протокол № 49/01.10.2015 г.). Промените се отнасят до Индексите за резултатите от инстанционната проверка на съдебните актове и Указанията за поставянето им в съответствие с Правилата за определяне и поставяне на индекси на съдебните актове за резултатите от инстанционната проверка и от производствата за възобновяване по наказателни дела (приети от СК на ВСС с решение по протокол № 45/14.12.2021 г. и изменени по протокол № 2/25.01.2022 г.).

Методиката е изготвена в рамките на проект „Повишаване на компетентността на съдебните служители – статистици в органите на съдебната власт и на членовете на КПКИТС и КАОСНОСВ“ по Оперативна програма „Административен капацитет“ 2007-2013 г.

Актуализираната Методиката ще се публикува на интернет страницата на ВСС в раздел „Съдебна статистика, регистри/Статистически форми за отчет“.

За нея ще бъдат уведомени административните ръководители на съдилищата и ще бъде изпратена на разработчиците на информационните системи за управление на делата в съдилищата, за сведение и актуализиране на съответните системи.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд