Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет регистрира наблюдатели за общите събрания на следователите и на прокурорите за избор на членове на ВСС

3 юни 2022 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, на основание чл. 29м, ал. 2 от ЗСВ и чл. 28, ал. 1 от Правилата за провеждане на избори на членове на Висшия съдебен съвет от съдиите, прокурорите и следователите (Правилата), регистрира представители на Сдружение „Асоциация „Форум“ - Мария Карагьозова и Татяна Лисичкова, като наблюдатели в избора за датите 04 юни 2022 г. и 11 юни 2022 г. Те ще бъдат наблюдатели и в Общото събрание на прокурорите, което ще се проведе на 02.07.2022 г. и 09.07.2022 г.

Съгласно ЗСВ и Правилата, на всички етапи от изборния процес могат да присъстват наблюдатели, които са изрично упълномощени представители на юридически лица с нестопанска цел, определени за извършване на общественополезна дейност, и са регистрирани от съответната колегия на Висшия съдебен съвет до първата събота на Общото събрание.

Списъкът на регистрираните наблюдатели ще бъде публикуван незабавно, съгласно чл. 28, ал. 2 от Правилата, на интернет сайта на Висшия съдебен съвет.

Днес на интернет страницата на Висшия съдебен съвет е публикувано писмо от фондация "Позитивни умения на личността и социума" в подкрепа на Владимир Николов – административен ръководител – окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Плевен, и кандидат за член на Висшия съдебен съвет.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд