Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Започна преброяването на гласовете за избор на член на ВСС от квотата на следователите

11 юни 2022 година

 

Точно в 18:00 часа председателят на Избирателната комисия - Мария Павлова - следовател в Националната следствена служба, обяви края на изборния ден на Общото събрание на следователите за избор на член на ВСС. Тя призова избирателните секции да пристъпят към задълженията си по финализиране на изборния ден.

Общата избирателна активност на следователите е 79,77 % при 347 гласували, от 435 имащи право на глас. Посредством информационната системата за електронно гласуване през интернет своя вот са упражнили 319 следователи от 396 заявили желание за дистанционно гласуване. Регистрираната избирателна активност е 80,56 %.

С хартиени бюлетини са гласували 28 следователи, като избирателната активност е 71,79%.

В присъствието на кандидатите – Бойко Атанасов - следовател в Следствения отдел на СГП, Наталия Василева и Петко Петков - следователи в Националната следствена служба, директора на Националната следствена служба и заместник на главния прокурор по разследването - Борислав Сарафов, както и на представители на медиите, членовете на избирателна секция № 1 започнаха преброяването на хартиените бюлетини.

Чрез информационната система за електронен избор, председателят на избирателната комисия Мария Павлова - следовател в Националната следствена служба, ще сумира общия резултат от гласовете, подадени електронно дистанционно през интернет и чрез хартиени бюлетини. По този начин ще бъде генериран резултата от избора за член на Прокурорската колегия на ВСС от квотата на следователите. Съгласно Раздел III, чл. 43, ал. 5 от Правилата за избран се смята кандидатът, получил повече от половината от действителните гласове.

Избирателната комисия ще се произнесе с решение за резултата от избора, което ще се публикува, заедно с протоколите на избирателните секции, незабавно на интернет сайта на Висшия съдебен съвет.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд