Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС атестира съдия и повиши в ранг трима магистрати

14 юни 2022 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет прекрати на основание чл. 35, ал. 7 от Наредба № 1 от 09.02.2017 г. конкурсната процедура по отношение на Андон Миталов – съдия в Специализирания наказателен съд, в конкурса за повишаване в длъжност „съдия“ в апелативните съдилища – наказателно отделение, обявен с решение  на Съдийската колегия на ВСС по протокол № 24/22.06.2021 г. (обв. ДВ, бр. 53/25.06.21021 г.) поради постъпил отказ от участие.

Колегията проведе на основание чл. 196, ал. 1, т. 4, във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ, извънредно атестиране на Галина Нейчева – съдия в Окръжен съд – Сливен, като прие комплексна оценка „много добра“.

На основание чл. 234 от ЗСВ, са повишени Александър Станчев – съдия в Районен съд – Русе на място в ранг „съдия във ВКС и ВАС“, Венета Стефанова-Иванова – и. ф. административен ръководител – председател на Районен съд – Средец, на място в по-горен ранг „съдия в АС“, Яна Атанасова-Митева – съдия в Районен съд – Бургас на място в по-горен ранг „съдия в ОС“, считано от датата на вземане на решението.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд