Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС посмъртно отличи Тихомир Петков като заместник-председател на Окръжен съд – Търговище

14 юни 2022 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, буква „а“ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от Закона за съдебната власт, удостои посмъртно Тихомир Петков като заместник на административния ръководител – заместник-председател на Окръжен съд – Търговище, с отличие „личен почетен знак – първа степен златен“, както и с парична награда в размер на 1000 лв. за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.

Предложение за това е направено от Татяна Даскалова – административен ръководител на Окръжен съд – Търговище, в знак на почит към професионалиста – магистрат, и техен колега. Кариерата на съдия Петков е преминала изцяло в Районен и Окръжен съд – Търговище. Бил е председател на Районен съд – Търговище, както и на Окръжен съд – Търговище в периода 1999 г. – 2014 г., след което е негов заместник-председател и ръководител на гражданското и търговско отделение. Посочва се неговият принос за повишаване на ефективността на правораздавателната дейност, за изграждане на колектива и работната атмосфера, както и на формиране на положителния образ на съда в обществото.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд