Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Постъпилите въпроси към кандидатите за членове на ВСС от квотата на прокурорите и становища в тяхна подкрепа са достъпни на сайта на ВСС

22 юни 2022 година

Фондация "Български институт за правни инициативи“, Центърът за съзидателно правосъдие и Атанас Ценов - прокурор от Върховна касационна прокуратура, поставиха въпроси към кандидатите за изборни членове на Висшия съдебен съвет от квотата на прокурорите. В днешния ден са депозирани и писмени отговори от кандидатите Красимира Филипова - заместник главен прокурор при Върховна касационна прокуратура и от Николай Димитров - прокурор във Върховна касационна прокуратура, завеждащ отдел 03 "Съдебен", които са достъпни на сайта на ВСС в раздел „Общо събрание на прокурорите за избор на членове на ВСС“.

В законово определения срок – не по-късно от 14 дни преди датата на провеждане на общото събрание, са постъпили и становища от Управителния съвет на Сдружение на администрацията в органите на съдебната власт, в подкрепа на кандидатурата на Красимира Филипова.

Кандидатурата на Владимир Николов - административен ръководител - окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Плевен е подкрепена от Асоциация "ФОРУМ", Управителния съвет на Сдружение на администрацията в органите на съдебната власт, Центърът за изследване на демокрацията, Фонд за превенция на престъпността ИГА, Асоциация "Деметра", Фондация "Позитивни умения на личността в социума", Българската асоциация на съдиите по вписванията и Центърът за съзидателно правосъдие.

Крайният срок за предоставяне на становища и въпроси за кандидатите за членове на Висшия съдебен съвет от квотата на прокурорите изтече на 17 юни 2022 г.

Общото събрание ще се проведе на 2 и на 9 юли 2022 г.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд