Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Започна преброяването на хартиените бюлетини в гласуването за избор на членове на ВСС от квотата на съдиите

25 юни 2022 година

Точно в 18:00 часа председателят на Избирателната комисия - Мина Топузова – съдия във Върховен касационен съд, обяви края на изборния ден на Общото събрание на съдиите за избор на членове на ВСС. Тя съобщи, че по искане на петима от кандидатите за членове на ВСС е осигурена възможност за визуализация при преброяването на всяка бюлетина, чрез екран.

Общата избирателна активност на съдиите е 65,63 % при 1442–ма гласували, от 2 197 имащи право на глас. Посредством информационната системата за електронно гласуване през интернет своя вот са упражнили 1296 съдии от 1892 заявили желание за дистанционно гласуване. Регистрираната избирателна активност е 68,50 %.

С хартиени бюлетини са гласували 146 съдии, като избирателната активност е 47, 87%.

В следобедните часове с хартиена бюлетина гласуваха Красимир Лесенски – съдия в Районен съд – Пазарджик и Владимир Вълков – съдия в Софийски градски съд.

В присъствието на кандидатите  Атанас Атанасов - съдия в Софийски градски съд; Дора Михайлова - заместник-председател на Софийски окръжен съд; Красимир Лесенски - съдия в Районен съд – Пазарджик, и представители на медиите, членовете на избирателна секция № 1 започнаха преброяването на хартиените бюлетини.

Във фоайето на Съдебната палата присъстват и допуснатите с решение на Съдийската колегия представителите на Фондация „Български институт за правни инициативи“ – Биляна Гяурова – Вегертседер, Мария-Константина Маринова и Исидора Димова.

Чрез информационната система за електронен избор, председателят на избирателната комисия Мина Топузова – съдия във Върховен касационен съд, ще сумира общия резултат от гласовете, подадени електронно дистанционно през интернет и чрез хартиени бюлетини. По този начин ще бъде генериран резултатът от избора за членове на Съдийската колегия на ВСС от квотата на съдиите.

Избирателната комисия ще се произнесе с решение за резултатите от избора, което ще се публикува, заедно с протоколите на избирателните секции, незабавно на интернет сайта на Висшия съдебен съвет.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд