Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Информация за осъществени работни посещения по Дейност 1 и Дейност 3 на проект „Повишаване на професионализма в съдебната система“, финансиран по Програма „Правосъдие“ на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021

В рамките на проект „Повишаване на професионализма в съдебната система“, финансиран по Програма „Правосъдие“ на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 г., през май и юни 2022 г. бяха осъществени две работни посещения в Норвегия, организирани и координирани съвместно с партньора по проекта - Норвежката съдебната администрация.

В периода 9-13 май 2022 г., в изпълнение на Дейност 1 „Мерки за осигуряване на по-добро функциониране на българската съдебна система във връзка с процедурите за назначаване, подбор и кариерно развитие на магистратите“ по проекта бе осъществено работно посещение в гр. Трондхайм, Норвегия.

В периода 13-17 юни  2022 г., в гр. Осло, в рамките на Дейност 3 „Подобряване на прилагането на механизмите на възстановително правосъдие“ на проект „Повишаване на професионализма в съдебната система“, НФМ 2014-2021, се проведе работно посещение на представители на българската съдебна власт с цел проучване на механизмите на възстановително правосъдие и опита на Норвегия по отношение на съдебните преводачи. 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд