Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС прие за сведение две жалби срещу резултата от избора на членове на ВСС от квотата на съдиите

5 юли 2022 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет прие за сведение жалба от Атанас Атанасов и Татяна Жилова, кандидати за изборни членове на ВСС, и жалба от Владимир Вълков – кандидат за изборен член на ВСС и Владислава Цариградска – съдия в Районен съд – Луковит, срещу решение от 26.06.2022 г. по чл. 29н, ал. 3 от Закона за съдебната власт на избирателната комисия за избор на членове на ВСС от квотата на съдиите, с  което се обявява резултатът от избора.

Двете жалби се изпращат на председателя на Върховния касационен съд и на председателя на Върховния административен съд, за предприемане на действия по формиране на състава по чл. 29г, ал. 4 от ЗСВ, състоящ се от трима съдии от Върховния касационен съд и двама съдии от Върховния административен съд, определени на принципа на случайния подбор чрез електронно разпределение. Колегията изпраща в оригинал жалбите на председателя на Върховния касационен съд и като преписи на председателя на Върховния административен съд.

На главния секретар на ВСС е възложено да изпрати цялата преписка на състава по чл. 29г, ал. 4 от ЗСВ, след формирането му.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд