Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
СЪОБЩЕНИЕ ДО УЧАСТНИЦИТЕ В КОНКУРСА ЗА ПЪРВОНАЧАЛНО НАЗНАЧАВАНЕ НА ДЛЪЖНОСТ „СЛЕДОВАТЕЛ“ В СЛЕДСТВЕНИТЕ ОТДЕЛИ В ОКРЪЖНИТЕ ПРОКУРАТУРИ

Във връзка с насрочения за 16 юли 2022 г. (събота) писмен изпит по обявения конкурс за първоначално назначаване на длъжност „следовател“ в следствените отдели в окръжните прокуратури, се уведомяват всички кандидати, че влизането в сградата на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ ще се осъществява САМО откъм ул. „Св. Климент Охридски” № 6, през бариерата на вътрешния двор, вход – Централен корпус, като влизането на автомобили не е позволено.

Достъпът на кандидатите до зала 292 (Централен корпус, Северно крило, етаж 4), ще бъде възможен от 7:30 часа, при регистриране на участниците по азбучен ред (собствено име) и с начало на изпита 09:00 часа. Пропускателният режим ще се осъществява от Главна дирекция „Охрана” към Министерство на правосъдието.

Кандидатите следва да спазват реда и условията за провеждане на писмения изпит, регламентирани в Раздел ІІІ на Наредба № 1 от 09.02.2017 г. за конкурсите за магистрати и за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт.

Съгласно Наредбата, в изпитната зала няма да бъдат допускани кандидати с мобилни телефони, компютри или други технически устройства. Организаторите по провеждането на конкурса нямат ангажимент за осигуряване съхранението на мобилни телефони или други технически устройства, в случай, че такива бъдат намерени в тях след проверката с металдетектори от служителите на съдебна охрана.

Във връзка със забраната, предвидена в Наредба №1/09.02.2017 г., с която не се разрешава ползването на съдебни и тълкувателни решения или друга съдебна практика, явяващите се на изпита кандидати следва да носят нормативни актове без такива приложения или при наличие на такава практика същата следва да бъде ограничена от самия кандидат по начин, непозволяващ ползването ѝ.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд