Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС назначи трима младши съдии на длъжност „съдия“ в районен съд

12 юли 2022 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет назначи трима младши съдии с удължен срок на назначението по чл. 240 от Закона за съдебната власт през 2022  г. на длъжност „съдия“ в районен съд.

На основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ, са назначени, считано от датата на вземане на решението, съответно:

- Костадин Иванов – младши съдия в Окръжен съд – Пловдив, на длъжност „съдия“ в Районен съд – Пловдив,

- Капка Вражилова – младши съдия в Окръжен съд – Хасково, на длъжност „съдия“ в Районен съд – Пазарджик.

Силвия Алексова – младши съдия в Окръжен съд – Пловдив, е назначена на длъжност „съдия“ в Районен съд – Благоевград, считано от 01.10.2022 г.

Съдийската колегия възложи на преназначените магистрати да довършат започнатите с тяхно участие наказателни дела, на които е даден ход на съдебното следствие, както и да изготвят съдебните актове по обявените за решаване дела.

Колегията отложи разглеждането на предложенията за назначаване на младши съдии в Окръжен съд – Перник, на длъжността „съдия“ в Районен съд – Перник и в Районен съд – Радомир, както и на младши съдия в Окръжен съд – Бургас, на длъжността „съдия“ в Районен съд – Несебър, предвид предстоящото овакантяване на щатни длъжности „съдия“ в районните съдилища, след приключване на конкурса за повишаване за гражданското, търговското и наказателното отделение в окръжните съдилища. Класирането на конкурсните места за гражданското и търговското отделения в окръжните съдилища вече е обявено на интернет сайта на ВСС.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд