Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС прие График на планираните обществени поръчки за 2022 г. и възложи провеждане на обществени поръчки за доставка топлинна и електрическа енергия

14  юли 2022 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет прие График на планираните обществени поръчки за 2022 г. на ВСС, като при планирането са съобразени всички законоустановени срокове, относими към предмета на съответната поръчка, включително и тези в производствата по обжалване, извършване на контрол от АОП, когато е приложимо, както и началния момент и срока за изпълнение на договора. Включените в графика обществени поръчки не задължават ВСС да проведе съответните процедури за тяхното възлагане, както и не изключва при необходимост и възможност за финансово обезпечаване откриване и възлагане на процедура по ЗОП, която не е включена в графика.

Пленумът на Висшия съдебен съвет възложи на представляващия ВСС да организира и проведе процедура по реда на чл. 79, ал. 1, т. 3, б. „в“, във връзка с чл. 18, ал. 1, т. 8 от ЗОП с предмет: „Доставка на топлинна енергия за топлоснабдяване на административна сграда на Висшия съдебен съвет на ул. „Екзарх Йосиф“ № 12, както и да сключи договор с „Топлофикация София“ ЕАД за срок от 36 месеца на стойност в размер на 71 000 лв. без ДДС. През 2020 г. между ВСС и Топлофикация София ЕАД е сключен договор за същия предмет за срок от 2 години.

На представляващия ВСС е възложено да организира и проведе „открита процедура“ с предмет „Избор на доставчик на електрическа енергия и координатор на балансираща група за обектите, предоставени за управление на ВСС, присъединени на средно и ниско напрежение“, при прогнозна стойност 15 888 000 лв. без ДДС, за срок от 24 месеца. Той е упълномощен да сключи договори с определените изпълнители или да прекрати процедурите, както и да определи длъжностни лица от ВСС за възложители, с предоставените му права.

Пленумът на ВСС даде съгласие и за сключване на допълнително споразумение към договор с “Българска телекомуникационна компания“ ЕАД от 2021 г. за мобилен достъп до интернет, закупуване на 10 бр. „бисквитки“ и 2 бр. устройства за разпространение на интернет сигнал.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд