Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС продължава действията по придобиване на поземлен имот за изграждане на нова съдебна палата в гр. Варна

14 юли 2022 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ПВСС) прие за целесъобразно да продължат действията по придобиване на урегулиран поземлен имот в гр. Варна, с цел изграждане на нова съдебна сграда. В тази връзка до министъра на правосъдието и до изпълнителния директор на Държавно предприятие „Фонд затворно дело“ ще бъде отправено искане за предоставяне на подробна информация по всички въпроси, свързани с неизяснени правоотношения, по които предприятието е страна и които са посочени в раздел „Неприключили тръжни процедури от 2007 г.“ в доклада на работната група към Министерство на правосъдието за посочения имот. Ще бъде поискана и информация за процедурните действия и срокове за придобиването на имота, включително с посочване на тежестите, с които той ще бъде предоставен.

Решението на ПВСС е във връзка с писма от месец юни 2022 г. от председателя на Окръжен съд – Варна, подписано от административните ръководители на всички органи на съдебната власт в града, и от министъра на правосъдието.

За него ще бъдат информирани административните ръководители на органите на съдебната власт в гр. Варна - Апелативен съд, Апелативна прокуратура, Административен съд, Окръжен съд, Окръжна прокуратура, Районен съд и Районна прокуратура.

Изграждането на нова Съдебна палата в гр. Варна е сред инвестиционните намерения на ВСС и ще реши дългогодишен проблем за правосъдието в града. Сградата ще бъде разположена в урегулиран поземлен имот с площ 14 580 кв. м. в район „Младост“, гр. Варна.

 

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд