Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС възложи на представляващия ВСС провеждането на процедура за оптимизиране на Единната информационна система на съдилищата

14 юли 2022 година

 

Пленумът на Висшия съдебен съвет възложи на представляващия ВСС да организира и проведе процедура на договаряне без обявление по реда на чл. 79, ал. 1, т. 3, б. „б“ от Закона за обществените поръчки, с предмет „Разширяване на съществуващи, добавяне на нови функционалности и интеграции, и оптимизиране на Единна информационна система на съдилищата“, с прогнозна стойност 1 504 809,60 лв. без ДДС, да сключи договор с „Информационно обслужване“ АД или да прекрати процедурата, както и с право по чл. 7, ал. 1 от Закона за обществените поръчки и чл. 11, ал. 2, т. 8 от Правилника за организация на дейността на ВСС и неговата администрация, да определи длъжностно лице от ВСС за възложител, с правата, предоставени му с настоящото решение.

Пленумът на ВСС възложи на дирекция „Бюджет и финанси“, след получаване на писмена информация от дирекция „Информационни технологии и съдебна статистика“ да предприеме действия пред Министерството на финансите за актуализиране на бюджета на съдебната власт за 2022 г., свързани със ЗИД на ЗСВ от 26.04.2022 г.

С обществената поръчка се цели разширяване на съществуващите, добавяне на нови функционалности и интерпретации, и оптимизиране на Единната информационна система на съдилищата, във връзка с изменение на нормативната уредба в Република България, разширяване на съществуващи, добавяне на нови функционалности на съществуващи модули, реализиране на нови и разширяване на съществуващи интеграции.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд