Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на ВСС прие решения за уреждането на трудовите правоотношения със служителите на специализираните прокуратури

20 юли 2022 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет указа на административните ръководители на Апелативна специализирана прокуратура и на Специализираната прокуратура, да уредят трудовите правоотношения със съдебните служители, съобразно разпоредбата на чл. 123, ал. 1, т. 7 от Кодекса на труда, като считано от 27.07.2022 г., те преминат съответно към Апелативна прокуратура – София и Софийска градска прокуратура. Решението е, във връзка с предстоящото закриване на Апелативна специализирана прокуратура и Специализираната прокуратура.

На административните ръководители на приемащите прокуратури се възлага да издадат заповеди, с които за работно място на съдебните служители от АСП и СпП, да бъде определено същото работно място, което е било определено преди прехвърлянето на трудовите им правоотношения към новия работодател-приобретател.

Колегията определи на основание чл. 30, ал. 5, т. 8 от ЗСВ, броя и видовете длъжности за съдебни служители в Апелативна прокуратура – София и Софийска градска прокуратура, съобразно утвърдените щатове на служителите.

На основание § 48 от ЗИД на ЗСВ (обн. ДВ, бр. 32/26.04.2022 г.) служителите от администрацията на следствения отдел на Специализираната прокуратура и служителите от Апелативната специализирана прокуратура, на които със заповед е възложено приемането и предаването на веществени доказателства, съгласно чл. 74 от Правилника за администрацията на прокуратурата в Република България, следва да бъдат ангажирани с предаването на веществените доказателства, приобщени към досъдебните производства на Специализираната прокуратура и на Апелативната специализирана прокуратура, в срок до 02.08.2022 г., включително.

На основание чл. 30, ал. 5, т. 8 от ЗСВ колегията съкрати 1 щатна бройка за длъжността „съдебен деловодител“ в Специализираната прокуратура и разкри 1 щ. бр. за длъжност „съдебен статистик“ в Окръжна прокуратура – Сливен.

Дадено е съгласие за трансформиране на 1 щ. бр. за длъжност „шофьор-призовкар“ в 1 щ. бр. за длъжност „старши специалист – снабдител и шофьор“ в Районна прокуратура – Варна.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд