Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на ВСС предлага оптимизиране на 17 длъжности „прокурор“ и 7 длъжности „младши следовател“

20 юли 2022 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет на основание чл. 30, ал. 5, т. 7 от Закона за съдебната власт предлага на Пленума на ВСС да съкрати 6 щатни длъжности в Апелативна специализирана прокуратура, от които две свободни длъжности „заместник на административния ръководител“ и 4 свободни длъжности „прокурор“, считано от 27.07.2022 г.

Предлага се, по една от тези длъжности да бъде разкрита в Апелативна прокуратура – Бургас и Апелативна прокуратура – Велико Търново, а 4 длъжности – в Апелативна прокуратура – София, считано от 27.07.2022 г.

Колегията предлага на същите основания Пленумът на ВСС да съкрати 11 щатни длъжности в Специализираната прокуратура, от които 3 свободни длъжности „заместник на административния ръководител“ и 8 свободни длъжности „прокурор“, считано от същата дата.

Иска се да бъдат разкрити по една щатна длъжност „прокурор“ в окръжните прокуратури в Благоевград, Варна, Бургас, Пловдив, Велико Търново, Враца и Пазарджик, и 4 длъжности в Софийска градска прокуратура.

На посочените основания Прокурорската колегия предлага също ПВСС да съкрати 7 щатни длъжности „младши следовател“ в Следствения отдел в Специализираната прокуратура, които да се разкрият в Следствения отдел на Софийска градска прокуратура.

Предложението се внася за разглеждане и произнасяне в заседанието на Пленума на ВСС, насрочено за 21.07.2022 г.

То е изготвено като е използван като критерий броят на досъдебните производства, които се очаква да бъдат преразпределени в прокуратури в страната.

 

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд