Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС определи свои представители за участие в проектни екипи на ЕМСС през периода 2022 – 2023 г.

21 юли 2022 година

 

Пленумът на ВСС определи свои представители за участие в два проектни екипи на Европейската мрежа на съдебните съвети, до встъпването на новия състав на ВСС. По проект „Независимост и отчетност и качество на правосъдието“ ще участват Атанаска Дишева и Олга Керелска, като първата среща на екипа ще се проведе онлайн в периода 29-30 септември 2022 г.

         В проект „Форум за дигитално правосъдие на ЕВСС“ се включиха членовете на ВСС Гергана Мутафова и Калина Чапкънова, а по проекта за привлекателността на съдийската кариера не бяха определени представители.

 До момента в проект „Независимост и отчетност и качество на правосъдието“ са участвали – Цветинка Пашкунова и Атанаска Дишева – 2017 г.; Вероника Имова и Пламен Найденов – 2018 г., Боряна Димитрова, Пламена Цветанова и Георги Кузманов – 2019 г., Цветинка Пашкунова и Калина Чапкънова – 2020 г. и Атанаска Дишева – 2021 г.

В проект „Форум за дигитално правосъдие на ЕВСС“ - Олга Керелска и Калина Чапкънова.

Пленумът на Висшия съдебен съвет взе и решение за публикуване на интернет сайта на ВСС на предоставените от ЕМСС документи: Протокол от сесията на Общото събрание на ЕМСС, проведена на 1 юни 2022 г.; Декларация от Атина за съдебната солидарност по време на кризи; доклад за дейността на ЕМСС за 2021-2022 г.; Работен план на ЕМСС за 2022-2023 г.; доклад по проект „Независимост и отчетност и качество на правосъдието“ за 2021-2022 г.; Доклад от проучването на ЕМСС на независимостта на съдиите за 2022 г.; Междинен доклад по проект „кодекс за поведение за съдебните съвети“ и устав на ЕМСС към м. юли 2022 г.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд