Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС преназначи 31 съдии от специализираните съдилища в Апелативен съд – София, Софийски градски съд, Окръжен съд – София, Административен съд – София-град и Административен съд – София-област

22 юли 2022 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на основание § 44, ал. 3 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (обн. ДВ, бр. 32/26.04.2022 г.), разкри 10 длъжности „съдия“ в Апелативен съд – София, и 7 длъжности „съдия“ в Административен съд – София град, 11 длъжности в Софийски градски съд и 2 длъжности „съдия“ в Окръжен съд – София и 1 длъжност „съдия“ в Административен съд – София-област.

На основание чл. 194, ал. 1 от ЗСВ, във връзка с § 44, ал. 1 и ал. 4 и § 46 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ (обн. ДВ, бр. 32/26.04.2022 г.), Колегията преназначи със запазване на придобития ранг и с основно месечно възнаграждение на длъжността „съдия“ в Апелативен специализиран наказателен съд, считано от 28.07.2022 г., Георги Ушев – административен ръководител на Апелативен специализиран наказателен съд (АСНС), и Веселина Вълева – заместник на административния ръководител на АСНС на длъжност „съдия“ в Апелативен съд – София.

На посочените основания при запазване на придобития ранг и с основно месечно възнаграждение на длъжността „съдия“ в Специализирания наказателен съд (СНС), считано от 28.07.2022 г. са преназначени Мариета Райкова-Пашова – административен ръководител на СНС, Виржиния Петрова, Пенка Велинова и Пламен Панайотов – заместник-председатели на СНС на длъжност „съдия в Административен съд – София-град.

Колегията преназначи със запазване на придобития ранг и размер на възнаграждение, считано от 28.07.2022 г., както следва:

         - Венелин Иванов, Галя Георгиева, Даниела Врачева, Даниела Иванова, Красимира Райчева, Красимира Костова, Магдалена Лазарова-Проданова и Румяна Илиева - съдии в АСНС, на длъжност „съдия“ в Апелативен съд – София;

         - Елена Попова, Николай Димитров и Стоян Тонев – съдии в СНС, на длъжност „съдия“ в Административен съд – София-град;

         - Аделина Каменова, Биляна Вранчева, Виктор Чаушев, Вилислава Ангелова, Лилия Георгиева, Мария Кавракова-Аршева, Силвия Русева, Христина Иванова, Цветан Колев – съдии в СНС, на длъжност „съдия“ в Софийски градски съд;

         - Мариета Маринова и Андон Миталов – съдии в СНС, на длъжност „съдия“ в  Окръжен съд – София;

         - Емил Желев – съдия в СНС, на длъжност „съдия“ в Административен съд – София-област.

На основание чл. 194, ал. 1 от ЗСВ, във връзка с §44, ал. 1 и ал. 2 и § 46 от ПЗР на ЗИД на ЗСВ съдиите от СНС Антон Урумов и Иво Хинов са възстановени на длъжност „съдия“ в Софийски градски съд.

На преназначените и възстановени магистрати се възлага да довършат започнатите с тяхно участие наказателни дела, по които е проведено разпоредително заседание, както и да изготвят съдебните актове по обявените за решаване дела, включително мотивите към тях, при условията и реда на § 50, § 51 и § 52 от  ПЗР на ЗИД на ЗСВ.

Решенията подлежат на обжалване в 14-дневен срок пред Върховния административен съд.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд