Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет връчи отличия на поощрени съдии

26 юли 2022 година

 

Днес, заседанието на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет започна с връчване на отличия на поощрени магистрати.

Председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков връчи отличията “личен почетен знак първа степен-златен“ на Димана Йосифова, бивш съдия в Софийски градски съд и на Росенка Денова – съдия в Окръжен съд – Видин за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.

Госпожа Йосифова е освободена от заеманата длъжност през месец март 2020 г., когато е навършила 65-годишна възраст, а госпожа Денова е поощрена с решение на СК по протокол № 23/07.06.2022 г., на основание на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, буква „а“ и ал. 3, т. 1 от ЗСВ.

Димана Йосифова благодари специално на Георги Чолаков, на всички нейни колеги и на съдия Марина Михайлова, като отбеляза, че следва да бъде почитана старостта, защото „това е нашето бъдеще“. Допълни, че „човек и добре да живее и да бъде най-големият професионалист и най-добрият юрист, в един момент остава най-добрият баща, майка, дядо и баба“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд