Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет оптимизира щатната численост в администрацията на Прокуратурата на Република България

27 юли 2022 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет разкри на основание чл. 30, ал. 5, т. 8 от ЗСВ, една щатна бройка за длъжност „прокурорски помощник“ в Районна прокуратура – Пазарджик, поради висока натовареност на органа и ниското съотношение съдебни служители/магистрати.

Колегията, на същото основание, разкри и една щатна бройка за длъжност „старши експерт“ в дирекция „Публична комуникация“ в Администрацията на главния прокурор.

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет даде съгласие да се трансформира една щатна бройка за длъжност „съдебен деловодител“ в една щатна бройка за длъжност „главен специалист-организационна дейност“ в Окръжна прокуратура – София, предвид големия обем на документооборота. Увеличението на щатната численост на Администрацията на главния прокурор и разликата в размера на възнаграждението на предложената трансформация ще бъде финансово обезпечено за сметка на проектобюджета за 2022 г.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд