СЪОБЩЕНИЯ И ОБЯВИ
Съобщения
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »

СЪОБЩЕНИЕ

Европейския институт за публична администрация (ЕИПА) изпълнява проект 101046431 — Основни права при защитата на данните (DataProtFundRights): Защита на правата – Основни права и защита на данните в европейското право. По него се предлага безплатен достъп до два въвеждащи модула за дистанционно обучение на тема Въведение в европейското право за защита на данните и неприкосновеността на личния живот и Въведение в защитата на основните права в ЕС, в които всеки желаещ може да се регистрира за участие в тях, чрез предоставените връзки.

В допълнение към горното, ЕИПА организира присъствен семинар за напреднали по следните теми: Хартата на основните права на ЕС и националната съдебна система, както и Хартата на основните права на ЕС и съдебното сътрудничество по граждански дела. Семинарът ще се проведе на 25 и 26 октомври 2022 г. в Люксембург с регистрационна такса от 450 €, което ще покрие участието в семинара, пътни, настаняване и дневни разходи, както и достъп до moodle платформата на Института с всички материали от семинара. Всеки, който се интересува от това обучение, може да се свърже директно с ръководителя на проекта, г-жа Бланка Оплеталова на адрес b.opletalova@eipa.eu.

Целевата аудитория на проекта са практикуващи юристи, чиято дейност като цяло е свързана с европейското право, особено, но не само, прилагането и изпълнението на инструментите за съдебно сътрудничество на ЕС, основани на принципа на взаимно признаване. Работният език на обученията ще бъде английски и ще бъде организиран симултанен превод на френски, полски, испански и литовски, освен ако се окаже, че не е необходимо. Програмата на присъствения семинар е приложена тук.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд