СЪОБЩЕНИЯ И ОБЯВИ
Съобщения
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »

ОБЯВА

за участие на български магистрати и съдебни служители в процедура за подбор на кандидати за членове на Научния комитет на Агенцията за основните права на Европейския съюз с краен срок за кандидатстване пред FRA – 19 септември 2022 г.

Агенцията за основните права на Европейския съюз (FRA) обявява процедура за подбор на магистрати и съдебни служители, желаещи да кандидатстват за членове на Научния комитет (НК)  на Агенцията. Обявени са единадесет свободни позиции за граждани на Европейския съюз, отговарящи на изискванията, посочени в поканата на FRA. Мандатът на новите членове е петгодишен и ще започне на 04 юни 2023 г. и ще завърши на 03 юни 2028 г.

FRA е специализираният експертен орган на Европейския съюз със задачата да предоставя на институциите на ЕС и държавите членки на ЕС (когато действат в приложното поле на европейското право), основани на доказателствени данни съвети в областта на основните права. НК е център с изявени експерти по правата на човека, който упражнява надзор върху работата на Агенцията на Европейския съюз за основните права. Научният комитет има за задача да гарантира научното качество на работата на FRA в целия спектър на основните права.

Кандидатите трябва да отговарят на редица условия и да владеят отлично писмения научен стил на английски език. Документите за кандидатстване, изискванията за заемане на свободните позиции и финансовите условия са налични на следния адрес – https://fra.europa.eu/en/about-fra/recruitment/vacancies. Желаещите да кандидатстват следва да подадат своето заявление директно и само по електронен път не по-късно от 19 септември 2022 г. до 14.00 часа.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд