Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
ВСС ще представи проект за автоматично конвертиране на гласов запис в цифров текст при правораздавателния процес

26 август 2022 година         

На 30 август 2022 г., вторник, от 11,30 ч., в заседателната зала на третия етаж на Висшия съдебен съвет ще се проведе пресконференция за представяне на проект „Разработка и внедряване в съдебната система на софтуер за ускорено създаване и възпроизвеждане на актове и други документи чрез диктовка и автоматично конвертиране на гласов запис в текст /voice-to-text/ и съпътстващи системи за обработка“.

Във форума ще участват ръководителят на проекта Даниела Марчева – член на Висшия съдебен съвет и председател на комисия „Съдебна карта, натовареност и съдебна статистика“, и координаторът Александър Ангелов – председател на Софийския районен  съд.

Проектът се реализира от Висшия съдебен съвет по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG05SFOP001-3.008-0001-C01/23.09.2020 г. с Оперативна програма „Добро управление“, приоритетна ос „Прозрачна и ефективна съдебна система“. Основната му цел е постигане по-висока ефикасност и ефективност в правораздаването чрез интензивно и всеобхватно подобряване на скоростта и качеството на работата на магистратите и съдебните служители посредством автоматизация на процеса по въвеждане на текстове в цифров вид.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд