Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет обяви конкурс за повишаване и заемане на 5 длъжности „прокурор“ във Върховна административна прокуратура

14 септември 2022 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, на основание чл. 189, ал. 1 от ЗСВ, обяви 4 свободни длъжности „прокурор” във Върховна административна прокуратура и 2 длъжности „прокурор”, които предстоят да се овакантят през 2023 г., на основание чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ. Колегията определи 5 длъжности, които да се заемат след конкурс за повишаване в длъжност „прокурор“ във Върховна административна прокуратура.

В тази връзка и на основание чл. 180 от ЗСВ, Колегията обяви конкурс по реда на чл. 189, ал. 1 и ал. 2 от ЗСВ, за повишаване и заемане на 5 длъжности „прокурор“ във Върховна административна прокуратура. Кандидатите следва да подадат писмено заявление за участие в конкурса в 14-дневен срок от датата на обнародване на обявата в „Държавен вестник“. Редът за подаване на заявления е лично от кандидата или от писмено упълномощен негов представител в администрацията на Висшия съдебен съвет, гр. София, ул. „Екзарх Йосиф“ № 12; по електронен път с квалифициран електронен подпис на официалния имейл адрес - vss@vss.justice.bg или чрез лицензиран пощенски оператор на официалния адрес на Висшия съдебен съвет. При подаване на заявлението по пощата, определяща е датата на пощенското клеймо при изпращането. Заявления, подадени след срока, не се разглеждат.

Датата, часа и мястото за провеждане на писмения изпит ще се определят от конкурсната комисия и ще се публикуват на интернет страницата на Висшия съдебен съвет.

Решението ще се обнародва в „Държавен вестник“, публикува в един централен всекидневник, както и на интернет страницата на Висшия съдебен съвет.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд