Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет предлага на Пленума на ВСС да оптимизира щатната численост на Окръжна прокуратура – Силистра и Софийска районна прокуратура

14 септември 2022 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет предлага на Пленума на Висшия съдебен съвет, на основание чл. 30, ал. 5, т. 7 от ЗСВ, да съкрати щатната численост на Районна прокуратура - Силистра с една свободна длъжност „прокурор“, и да я разкрие в Окръжна прокуратура - Силистра, считано от датата на вземане на решението.

Предложението е обвързано с обезпечаване преназначаването на досегашния административен ръководител на Окръжна прокуратура – Силистра, с изтекъл втори мандат, по реда на чл. 169, ал. 5 от ЗСВ.

Колегията предлага на Пленума на Висшия съдебен съвет, на основание чл. 30, ал. 5, т. 7 от ЗСВ, да разкрие една щатна длъжност „прокурор“ в Софийска районна прокуратура, с цел балансиране стойностите за натовареност в органа, считано от датата на вземане на решението.

След направен анализ на данните за три годишен период, касаещи натовареността на прокуратурата по щат, действителната натовареност и средно дневната натовареност на един прокурор, са отчетени стойности с показатели значително надвишаващи средната за страната, както и устойчива тенденция за тяхното увеличаване.

Колегията внася предложенията си в заседанието на Пленума на Висшия съдебен съвет, насрочено на 15.09.2022 г., за разглеждане и произнасяне.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд