Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет откри процедура по реда на чл. 194, ал. 1 от ЗСВ от Районна прокуратура - Самоков в Софийска районна прокуратура

14 септември 2022 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет откри процедура за преназначаване по реда на чл. 194, ал. 1 от ЗСВ на един прокурор от Районна прокуратура - Самоков в Софийска районна прокуратура.

Колегията указва на административния ръководител на Районна прокуратура - Самоков, че следва надлежно да уведоми прокурорите за възможността в 7-дневен срок от получаването на решението на Колегията да подадат заявления за участие в откритата процедура, като желаещите следва да изложат и мотиви за преместването.

Основния мотив за откриване на процедурата е констатираната нужда от кадрово обезпечаване на високо натоварен орган, за сметка на друг, за който е установена трайно ниска натовареност, което да позволи намаляване на заетата му щатна численост, без това да се отрази на работата на органа.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд