Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС единодушно избра Пламен Георгиев за втори мандат административен ръководител на Районен съд – Хасково

20 септември 2022 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет единодушно избра Пламен Георгиев за втори мандат административен ръководител – председател на Районен съд – Хасково.

Той има над 15 години юридически стаж в органите на съдебната власт. Професионалната му кариера започва като младши съдия в Окръжен съд – Хасково в периода 2007 – 2011 г., след което е съдия в Районен съд – Хасково. Първият му мандат като административен ръководител на съда започва на 25.07.2017 г., а след изтичането му, от 26.07.2022 г. изпълнява тези функции. Придобил е образователна науча степен „доктор“ по право след успешна защита на дисертационен труд с тема в областта на международното право.

Постигнатите от Районен съд – Хасково при първия му ръководен мандат резултати мотивират съдия Георгиев да предложи своите знания, умения, натрупан опит и усилия за тяхното отстояване и за реализиране на нови постижения. Като стратегически цели за развитие на Районен съд – Хасково поставя оптимизирането на управлението за постигане на ефикасност, бързина, устойчивост и прозрачност на правораздавателния процес; подобряване на административната дейност и оптимизация в организацията на съдебната администрация за предоставяне на висококачествени услуги на гражданите; поддържане нивото на професионална квалификация; спазване на принципите на добро финансово планиране и управление на бюджета на съда; ефективно използване на информационните технологии и развитие на електронното правосъдие.

Подкрепа за кандидата заявиха Георги Чолаков – председател на ВАС, Цветинка Пашкунова и Атанаска Дишева – членове на ВСС, като обърнаха внимание на успешния първи управленски мандат на съдия Георгиев и неговия принос за създадената добра атмосфера за работа в Районен съд – Хасково. Посочено бе, че той притежава изискваните по закон професионални и етични качества, и независимо от административните си задължения, разглежда дела с натовареност като останалите магистрати. Акцентирано бе на дадената за него подкрепа от съдиите в Общото събрание на съда, които са изтъкнали професионализма и административните му умения.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд