Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет издаде нов класификатор на длъжностите в администрацията на Прокуратурата на Република България

28 септември 2022 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет издаде, на основание чл. 341, във връзка с чл. 12 от Постановление № 157/07.07.2022 г. на Министерски съвет, Класификатор на длъжностите в администрацията на Прокуратурата на Република България. В него е включена нова длъжност „експерт, програми и проекти“ в раздел Б.1. „Експертни длъжности“, като е създаден нов ред 24А, в сила от 1 октомври 2022 г. до 31 декември 2024 г.

Колегията, на основание чл. 30, ал. 5, т. 8 от ЗСВ, разкри 12 щатни бройки за новата длъжност – 9,5 щ. бр. за Администрацията на главния прокурор, 1 щ. бр. за Окръжна прокуратура – Пловдив и по 0,5 щ. бр. за Районна прокуратура – Силистра, Окръжна прокуратура – Велико Търново и Окръжна прокуратура – Варна.

Допълнителните финансови средства за разкриване на посочените щатни бройки ще бъдат осигурени от бюджета на проекта.

Поводът за взетите решения е включването на Прокуратурата на Република България с проект „Трансформация на съществуващата в Прокуратурата на Република България информационна и комуникационна инфраструктура в нов тип – отказоустойчива, резервирана, производителна и защитена“, като Бенефициент по Плана за възстановяване и устойчивост.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд