Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет предлага на Пленума на ВСС да оптимизира щатната численост на органите на съдебната власт

28 септември 2022 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет предлага на Пленума на ВСС, на основание чл. 30, ал. 5, т. 7 от ЗСВ да разкрие по една щатна длъжност „прокурор” в Апелативна прокуратура – Бургас, в Окръжна прокуратура - Разград, в Окръжна прокуратура – Перник, във Военно-апелативна прокуратура, в Районна прокуратура – Пловдив, в Апелативна прокуратура – София, в Окръжна прокуратура – Бургас, и във Върховна касационна прокуратура, както и една щатна длъжност „следовател" в Национална следствена служба, считано от датата на вземане на решението.

Разкриването на щатните длъжности е във връзка възстановяването на членовете на ВСС на магистратска длъжност по реда на чл. 28, ал. 1 от ЗСВ.

Предложението се внася в заседанието на Пленума на Висшия съдебен съвет, насрочено на 29.09.2022 г., за разглеждане и произнасяне.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд