Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС повиши двама съдии в длъжност „съдия“ в СГС – гражданска колегия

11 октомври 2022 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на основание чл. 35, ал. 7 от Наредба № 1 от 09.02.2017 г. за конкурсите за магистрати и за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт прекрати конкурсната процедура за повишаване в длъжност „съдия“ в Софийски градски съд – гражданска колеги, по обявения конкурс с решение на СК по протокол № 21/02.07.2019 г. (обн. ДВ, бр. 53/05.07.2019 г.), по отношение на Илиана Станкова и Даяна Топалова – съдии в Софийски районен съд, поради постъпил отказ от участие, с оглед междувременното им встъпване в длъжност „съдия“ в СГС – търговска колегия.

Решенията подлежат на обжалване в 14-дневен срок пред Върховния административен съд.

На основание чл. 160 и чл. 193, ал. 3 от ЗСВ, Колегията повиши Наталия Лаловска и Георги Чехларов – заместник-административни ръководители – заместник-председатели на СРС; в длъжност "съдия“ в Софийски градски съд – гражданска колегия, считано от датата на встъпване в длъжност.

Като проведе гласуване по поредността на направеното от конкурсната комисия класиране, колегията не повиши на основание чл. 193, ал. 3 Анелия Янева – съдия в СРС, в длъжност „съдия“ в СГС – гражданска колегия.

На повишените магистрати е възложено да изготвят съдебните актове по обявените за решаване дела.

Решенията подлежат на обжалване в 7-дневен срок от обявяването им пред ВАС.

Съдийската колегия допусна на основание чл. 60, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс, предварително изпълнение на решенията, с които са повишени класираните кандидати Наталия Лаловска и Георги Чехларов – заместник-председатели на СРС, в длъжност „съдия“ в СГС – гражданска колегия.

Тези решения подлежат на обжалване пред ВАС в 3-дневен срок от съобщаването им.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд