Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС взе решение за провеждане на обществена поръчка за извънгаранционна поддръжка на ЦССРД

13 октомври 2022 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет възложи на представляващия ВСС да организира и проведе обществена поръчка по реда на глада 26 от Закона за обществените поръчки, на основание чл. 168, във връзка с чл. 20, ал. 3, т. 2 от ЗОП, с предмет „Извънгаранционна поддръжка на централизираната система за случайно разпределение на делата (ЦССРД)“, за срок от 12 месеца с прогнозна стойност в размер на 29 500 лв. без ДДС и 35 400 лв. с ДДС, както и да възложи същата, като подпише договор с избрания изпълнител.

Обхватът на общественета поръчка включва извършване на процедури по поддръжане в експлоатационна годност на базата данни на системата, диагностика на докладваните проблеми с функционалността, извършване на архивни копия, отстраняване на евертуални грешки, регулярна проверка по отношение на сигурността, измерване на бързодействието, анализ на тенденциите на нарастване на данните и евентуални мерки за избягване на проблеми и други.

ЦССРД е разработена и пусната в експлоатация през 2015 г. като централизирана уеб-базирана система, работеща с крайни клиенти чрез интернет. В момента тя се ползва от Върховния административен съд и от 28-те административни съдилища. Георги Чолаков – председател на Върховния административен съд съобщи, че предстои надграждане на новата деловодна система на административните съдилища ЕДИС с модул за разпределение на делата, след което ще отпадне необходимостта от ЦССРД.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд