Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС прие за сведение доклад за изпълнение на дейностите по проект „Обучение по Европейска заповед за разследване (Training on EuropeanInvestigationOrder-TREIO)“

13 октомври 2022 година

Пленумът на ВСС прие за сведение доклад за изпълнението към 30.09.2022 г. на дейностите по проект „Обучение по Европейска заповед за разследване (Training on EuropeanInvestigationOrder-TREIO)“, финансиран по програма „Правосъдие“ (2014-2020), по Споразумение за отпускане на безвъзмездна финансова помощ: NUMBER-882068- TREIO, съгласно решение по протокол № 8/13.05.2021 г. на ПВСС.

Във връзка с организацията по провеждане на дистанционно обучение по Европейска заповед за разследване са предоставени обучителни материали от председателя на Фондация „ЛИБРЕ“ – партньор по проекта, отговорен за координацията и организирането на националните обучения. Съдържанието на обучението е разделено на два модула, като първият - за издаване на ЕЗР, обхваща ЕЗР като инструмент, издаването ѝ, разследването, основанията за издаване и предаване. Вторият модул е за получаване и изпълнение на ЕЗР и обхваща използването на eEDES (e-Evidence Digital Exchange System), получаване на ЕЗР, изпълнението ѝ, нотификация за прихващане на телекомуникации и MLA, и размисли върху процеса на обучение.

Проведени са две обучения – на 24 и 28.06.2022 г., с участието на 19 магистрати. Към датата на изготвяне на доклада, България е единствената държава провела национални обучения по Европейска заповед за разследване в рамките на проекта.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд