Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС прие документи от проведени заседания на Съвета за партньорство и на Гражданския съвет към ВСС

13 октомври 2022 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет прие за сведение протокол № 3/16.09.2022 г. на Общото събрание на Съвета за партньорство към ВСС, на което са обсъдени актуални проблеми, във връзка с работата на Единния регистър на вещите лица, както и необходимостта от усъвършенстване на нормативната уредба, регулираща подбора, квалификацията и организацията на работата на магистратите с вещите лица. ПВСС прие също Решение № 6/16.09.2022 г. по цитирания протокол, с което се предлага на Министерството на правосъдието да бъде осъществявана своевременна техническа поддръжка и да се разширят функционалностите в поддържаната от него Информационна система „Единен регистър на вещите лица“, както и да се приемат промени в нормативната уредба на дейността на вещите лица.

ПВСС прие за сведение също 4 акта на Гражданския съвет към ВСС, приети на заседание на 30.09.2022 г., както следва Акт № 169 относно избор на съпредседател на ГС към ВСС от страна на гражданските и професионални неправителствени организации за нов едногодишен мандат 2022/2023 г., Акт № 170 относно обсъждане на проект на Закон за Сметната палата (ЗСП) от „Сдружение на одиторите в публичния сектор – СОПС“, Акт № 171 относно обсъждане на проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт, с който се цели осигуряване на възможност за безпроблемна работа в правораздавателната система в процеса на въвеждане на реално и пълноценно електронно правосъдие, както и Акт № 172 относно обсъждане на допълнение в Кодекса за етично поведение на българските магистрати, респективно и в Етичния кодекс на съдебните служители.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд