Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет избра Гергана Малиновска за административен ръководител на Районна прокуратура – Перник

19 октомври 2022 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет на основание чл. 194б, ал. 1 от Закона за съдебната власт, проведе избор за назначаване на длъжността „административен ръководител – районен прокурор“ на Районна прокуратура – Перник, в който участва Гергана Малиновска –заместник–районен прокурор и изпълняващ функциите „административен ръководител – районен прокурор“ на Районна прокуратура – Перник.

Единодушно, Колегията подкрепи кандидатурата й.

Гергана Малиновска има над 13 години юридически стаж. Професионалната си кариера започва като младши прокурор в Районна прокуратура – Видин, която длъжност изпълнява от 2009 г. до 2012 г. В периода от 2012 г. до 2015 г. е прокурор в същата. От 2015 г. и до настоящия момент е прокурор в Районна прокуратура - Перник, като през 2022 г. с решение на Прокурорската колегия по протокол № 13/06.04.2022 г. е назначена за заместник-районен прокурор на органа, а с протокол № 28/20.07.2022 г. и решение на Колегията е определена за изпълняващ функциите районен прокурор на Районна прокуратура – Перник.

Прокурор Малиновска мотивира участието си в процедурата с придобития професионален опит. Посочва, че добрата стратегия за управление следва да се основава на приемственост и утвърждаване на добрите практики, развитие и надграждане на постигнатото, ефективност и професионализъм в работата.

Основни нейни приоритети са провеждането на проактивна политика в борбата с престъпността и акцентиране на работата по някои специфични видове престъпност – битовата, разпространение и ползване на наркотични вещества, по транспорта, употребата на алкохол, наркотични и упойващи вещества, рецидивна престъпност и множеството престъпления, извършени от едни и същи лица; повишаване на качеството на прокурорската дейност, както и на разследващите и полицейските органи; усъвършенстване на дейността на администрацията и повишаване имиджа и общественото доверие в прокуратурата.

Въпрос към кандидата постави Пламен Найденов - член на ВСС, който поиска да узнае как ще организира управленския си екип.

Подкрепа за кандидатурата заявиха Евгени Иванов, Пламен Найденов и Светлана Бошнакова – членове на ВСС, като се обосноваха с добре подготвената концепция за стратегическо управление на Районна прокуратура – Перник, отличната правна подготовка и познаването на проблемите на прокуратурата.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд