Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС атестира 3-ма съдии, като 2-ма магистрати придобиха статут на несменяемост, 14 съдии са повишени в ранг

1 ноември 2022 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет остави без уважение възражението на Александър Григоров – съдия в Окръжен съд – Плевен, срещу изготвената му комплексна оценка от извънредно атестиране. Като проведе на основание чл. 196, ал. 1, т. 4, във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ, извънредно атестиране на съдия Григоров, Колегията прие комплексна оценка „много добра“ – 98 точки.

Без уважение е оставено и възражението на Димитър Демирев – съдия в Софийския районен съд срещу изготвената му комплексна оценка от атестиране за придобиване на статут на несменяемост. На основание чл. 196, ал. 1, т. 2 от ЗСВ е проведено атестиране за придобиване на статут на несменяемост на съдия Демирев, като е приета комплексна оценка „много добра“ – 99 точки, и той придобива статут на несменяемост, считано от датата на решението.

Съдийската колегия отложи за 15.11.2022 г.изслушването на възраженията на Анелия Цанова – съдия в Апелативен съд – София, командирована във Върховния касационен съд, на Весела Евстатиева – съдия в Окръжен съд – Пловдив, срещу изготвената им комплексна оценки от извънредно атестиране, както и на Светлозар Георгиев – съдия в Районен съд – Ихтиман, срещу изготвената му комплексна оценка от атестиране за придобиване на статут на несменяемост.

Съдийската колегия проведе на основание чл. 196, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, атестиране за придобиване на статут на несменяемост на Николай Голчев – съдия в Районен съд – Пловдив, като прие комплексна оценка „много добра“. На основание чл. 207, ал. 1 от ЗСВ той придобива статут на несменяемост, считано от датата на вземане на решението.

На основание чл. 234 от ЗСВ, Колегията повиши Магдалена Татарева-Кръстева – съдия в Районен съд – Панагюрище, Веселина Димчева – съдия в Районен съд – Златоград, на място в по-горен ранг „съдия в ОС“. Пламен Генев, Анета Илчева, Василена Дранчовска, Лилия Митева, Нора Маринова, д-р Кирил Петров, д-р Петрослав Кънев, Боряна Петрова, Десилава Иванова-Тошева – съдии в Софийския районен съд, са повишени на място в по-горен ранг „съдия в АС“, а Ангелина Боева, Деница Цветкова и Зорница Езекиева – съдии в СРС, са повишени на място в по-горен ранг „съдия във ВКС и ВАС“, считано от датата на вземане на решението.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд