Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС поощри шестима магистрати от Окръжен съд – Търговище и Районен съд – Попово

1 ноември 2022 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на основание чл. 304, ал. 1, във връзка с чл. 303, ал. 2, т. 1 от Закона за съдебната власт, поощри Бонка Янкова – заместник на административния ръководител – заместник-председател на Окръжен съд – Търговище, и съдиите от същия съд Йордан Иванов, Бисера Максимова – Иванова, Мариана Иванова, както и Маринела Стефанова – административен ръководител – председател на Районен съд – Попово, с отличие „служебна благодарност и грамота“ за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения.

На същите основания Борис Царчински – младши съдия в Окръжен съд - Търговище, е поощрен с отличие „служебна благодарност и грамота“ за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения.

Предложението за отличията е направено от Татяна Даскалова – административен ръководител – председател на Окръжен съд – Търговище, във връзка с дългогодишната дейност на магистратите като лектори в Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, реализирана от ВСС по споразумение с Министерството на образованието и науката. В резултат на тази дейност е повишена правната култура на младите хора и е издигнат авторитетът на Окръжен съд – Търговище, повишено е знанието и разбирането за целия процес на правораздаването, сочат аргументите на председателя на съда.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд