Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС командирова магистрати за участие в срещи на НСММСНДРБ и НСМГТДРБ

1 ноември 2022 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет командирова Мариета Маринова – съдия в Окръжен съд – София и национално лице за контакт на Националната съдебна мрежа за международно сътрудничество по наказателни дела в Република България, за участие в 59-та Пленарна среща на звената за контакт на Европейската съдебна мрежа, за периода 9 – 11 ноември 2022 г. в гр. Прага, Чешка република. Основна тема на срещата ще бъде прилагането на специални разузнавателни средства, в частност трансгранично наблюдение, контролирана доставка и проследяване на телекомуникации в случаи на необходимост от международно сътрудничество, едновременно с останалите релевантни за дейности на ЕСМ теми. От страна на прокурорите – звена за контакт на ЕСМ, също ще участва един магистрат.

Колегията командирова Борис Динев – съдия в Софийския районен съд и Диян Атанасов – съдия в Районен съд – Габрово, които са членове на Националната съдебна мрежа по граждански и търговски дела в Република България за участие в редовна среща на лицата за контакт на Европейската съдебна мрежа по граждански и търговски дела в гр. Прага, за периода 6 – 9 ноември 2022 г. На форума ще бъдат обсъдени актуални въпроси, във връзка с европейската уредба на правната помощ.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд