Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС откри процедура за избор на национален член и негов помощник в Агенцията на ЕС за сътрудничество в областта на наказателното правосъдие

17 ноември 2022 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет откри процедура за избор на национален член от Република България и помощник на националния член в Агенцията на Европейския съюз за сътрудничество в областта на наказателното правосъдие (Евроюст).

Кандидатите могат да подадат заявление за участие до Пленума на ВСС в 14-дневен срок от публикуване на обявлението на интернет сайта на ВСС. Заявлението и документите към него се депозират в деловодството на ВСС лично или чрез упълномощено лице, по пощата с обратна разписка или по електронен път на електронен адрес vss@vss.justice.bg, подписано с елекронен подпис на заявителя.

Процедурата ще се проведе на три етапа – допускане по документи на кандидатите, изслушване на допуснатите кандидати и обявяване на одобрените. Датата, мястото и началният час на изслушване на допуснатите кандидати ще бъдат обявени допълнително с решение на ПВСС.

На основание чл. 9, ал. 1 от Правилата за избор на национален член от Република България в Агенцията на ЕС за сътрудничество в областта на наказателното правосъдие, негов заместник и помощник на националния член, Пленумът на ВСС избра чрез жребий Комисия по допустимост на кандидатите в процедурата. В състава ѝ са включени Боян Новански – председател, и Боян Магдалинчев и Олга Керелска –членове.

Решенията, ведно с обявлението за провеждане на процедурата, ще бъдат публикувани на интернет сайта на ВСС. Съобщение за откритата процедура ще бъде изпратено по служебните страници на органите на съдебната власт.

Процедурата се провежда по Правила, приети с решение на ПВСС по протокол № 31/27.10.2022 г., т. 40.

На 12 май 2022 г. са изтекли определените с решение № 30/22.01.2018 г. и удължени с решение № 64/10.02.2022 г. на Министерския съвет мандати на националния член в Евроюст – Иванка Которова – прокурор във ВКП, и на помощника на националния член в Евроюст – Димитър Хаджийски – прокурор в СГП.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд