Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС назначи заместник-административни ръководители на четири съдилища

29 ноември 2022 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 2 и чл. 169, ал. 2 от Закона за съдебната власт, назначи Кирил Хаджитанев – съдия в Районен съд – Велико Търново, на длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на съда, считано от датата на встъпване в длъжност. Предложение за назначението е направено от административния ръководител на Районен съд – Велико Търново.

На същите основания колегията назначи Люба Стоилкова – заместник-председател на Районен съд – Силистра, на длъжност „заместник на административния ръководител“ в Окръжен съд – Силистра. Кадровата промяна е предложена от административния ръководител на Окръжен съд – Силистра.

Георги Христов – заместник-председател на Районен съд – Ловеч, е назначен на длъжност „заместник на административния ръководител“ в Административен съд – Ловеч, предвид направеното предложение от председателя на административния съд.

Ивелина Янева – съдия в Административен съд – Велико Търново, е назначена на длъжност „заместник-административен ръководител“ на съда, във връзка с предложение от неговия председател.

На четиримата магистрати е възложено да довършат започнатите с тяхно участие наказателни дела, ако има такива, на които е даден ход на съдебното следствие, както и да изготвят съдебните актове по обявените за решаване дела.

Съдийската колегия поиска да бъде изготвена справка за приетите от началото на нейния мандат решения за назначаване на длъжност „председател“ и „заместник-председател“ на магистрати от по-ниско ниво в съдилища от по-високо ниво.

На основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ Съдийската колегия преназначи Георги Чемширов – изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Административен съд – Велико Търново на заеманата преди избора му за „административен ръководител – председател“, длъжност „съдия“ в същия съд, считано от датата на встъпване на съдия Ивелина Янева в длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на съда.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд