Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет взе решения във връзка с дисциплинарната си дейност

30 ноември 2022 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет се произнесе по дисциплинарно дело № 10/2021 г. по описа на Висшия съдебен съвет и не наложи дисциплинарно наказание на Румяна Иванова – прокурор в Районна прокуратура – Благоевград.

Колегията прие за сведение определение, постановено по административно дело по описа на Върховния административен съд - Шесто отделение и не образува дисциплинарно производство срещу Румяна Желева – прокурор в Окръжна прокуратура – Добрич по направеното от ИВСС предложение за налагане на дисциплинарно наказание.

За сведение бе приета заповед на административния ръководител на Военно-окръжна прокуратура – София, с която на основание чл. 327, ал. 1 от ЗСВ, е обърнато внимание на Добрин Маринов – военен следовател във Военно-следствен участък – Велико Търново на Военно-окръжна прокуратура – София. Заповедта, ведно с решението на Колегията ще се приложат към кадровото дело на следователя.

Колегията прие за сведение Решение на Върховния административен съд – Петчленен състав, II колегия, по адм. дело № 4884/2022 г., с което е оставено в сила решение № 2254 от 10.03.2022 г., постановено по адм. дело № 12427/2021 г. по описа на Върховния административен съд, Шесто отделение, с което е отменено решението по т. 16.1 от протокол № 38 от 10.11.2021 г. от заседанието на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, с което на основание чл. 314, ал. 4 от ЗСВ, е потвърдено наложеното със заповед № 962/23.09.2021 г. на административния ръководител на Окръжна прокуратура – Варна дисциплинарно наказание по чл. 308, ал. 1, т. 1 от ЗСВ - „забележка“ на Стоян Загоров – прокурор в Окръжна прокуратура - Варна. Решенията ще бъдат приложени към кадровото дело на прокурора.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд