Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет атестира и повиши в ранг няколко магистрати

7 декември 2022 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет проведе, на основание чл. 196, ал. 1, т. 2 от Закона за съдебната власт, атестиране за придобиване статут на несменяемост на Златина Димова - прокурор в Районна прокуратура - Стара Загора, и на прокурорите от Софийска районна прокуратура - Гергина Цанова, Даниел Сотиров и Искра Йовкова. Колегията прие, на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, комплексна оценка от атестирането на всеки от тях „Много добра” и така те придобиват статут на несменяемост, на основание чл. 207, ал. 1 от ЗСВ, считано от датата на вземане на решението.

Периодично са атестирани Вероника Трифонова – прокурор в Софийска районна прокуратура, както и Мария Стоянова - прокурор в Софийска градска прокуратура с приета комплексна оценка „Много добра".

Извънредно е атестирана Ирена Костадинова - и.ф. административен ръководител - районен прокурор на Районна прокуратура - Русе и заместник на административния ръководител - заместник-районен прокурор на Районна прокуратура – Русе с комплексна оценка „Много добра".

Колегията, на основание чл. 234 от ЗСВ, повиши в ранг „прокурор в АП“ Георги Карайлев – прокурор в Софийска районна прокуратура, а в ранг „прокурор във ВКП и ВАП“ Николинка Обретенова – прокурор в Окръжна прокуратура – Смолян, считано от датата на вземане на решението.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд