Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет се произнесе във връзка с дисциплинарната си дейност

13 декември 2022 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет не наложи дисциплинарно наказание на Деян Вътов - съдия в Районен съд - Пловдив, по предложение на административния ръководител на съда за налагане па дисциплинарно наказание за виновно неизпълнение на служебните задължения - нарушение по чл. 187, ал. 1, т. 1 от Кодекса на труда във връзка с чл. 307, ал. 3, т. 4 от ЗСВ. Решението е взето при отвод на г-н Боян Магдалинчев и г-жа Олга Керелска.

Колегията прие за сведение заповед на административния ръководител на Районен съд - Панагюрище, с която, на основание чл. 327, ал. 1 от Закона за съдебната власт, е обърнато внимание на Диана Стателова - съдия в Районен съд – Панагюрище, като заповедта ще бъде приложена към кадровото дело на съдията.

Съдийската колегия прие за сведение определение на Върховния административен съд, VI отделение по адм. дело № 8134/2022 г., с което е отменено решение по т. 3 от протокол № 26/28.06.2022 г. на СК на ВСС, като образува дисциплинарно производство за налагане на дисциплинарно наказание на Васил Петров – съдия в Софийски районен съд. Чрез жребий е избран дисциплинарен състав с председател и докладчик Атанаска Дишева, и членове Даниела Марчева и Олга Керелска.

Колегията прие за сведение определение № 10260 от 14.11.2022 г. на Върховния административен съд, VI отделение по адм. дело № 3318/2022 г. и на основание чл. 316, ал. 1 от Закона за съдебната власт, образува дисциплинарно производство за налагане на дисциплинарно наказание на Марина Цветкова – съдия в Районен съд – Самоков. Чрез жребий е избран дисциплинарен състав с председател и докладчик Цветинка Пашкунова, и членове Стефан Гроздев и Боян Новански.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд