Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет извърши кадрови промени в няколко съдилища

20 декември 2022  година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет преназначи, на основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ, Мая Миленкова – изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Районен съд - Кюстендил на заеманата преди избора й за председател на съда длъжност „съдия“ в Районен съд – Кюстендил, считано от датата на встъпване в длъжност на новоизбрания административен ръководител – председател на Районен съд – Кюстендил.

Колегията преназначи на същото основание Нася Япаджиева – изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Поморие на заеманата преди избора й за председател на съда длъжност „съдия“ в Районен съд – Поморие, считано от датата на встъпване в длъжност на новоизбрания административен ръководител – председател на Районен съд – Поморие.

Колегията освободи Георги Бозуков от заеманата длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-председател“ на Районен съд - Сливен, считано от датата на вземане на решението и го преназначи, на длъжност „съдия“ в същия, считано от датата на вземане на решението.

Колегията прие за сведение молба от Георги Янев – съдия в Окръжен съд – Благоевград, във връзка с нейно решение по протокол № 42/08.11.2022 г., а именно повишаване на съдията на основание спечелен конкурс в наказателно отделение на Окръжен съд – Благоевград. Членовете на Колегията решиха писмото от 19 декември 2022 г. на Петър Узунов – административен ръководител и председател на Окръжен съд – Благоевград да бъде изпратено на Комисията по атестирането и конкурсите към Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет за разглеждане.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд