Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС образува дисциплинарно производство на Мария Димитрова-Даскалова – съдия в Административен съд – Варна

17 януари 2023 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет прие за сведение определение № 10385 от 16.11.2022 г. на Върховния административен съд, VI отделение по административно дело № 8186/2022 г. С него е отменено решение по д. т. 37 от протокол № 28 от заседание на СК - ВСС, проведено на 12.07.2022 г., с което е отказано образуването на дисциплинарно производство срещу Мария Димитрова – Даскалова – съдия в Административен съд – Варна, по предложение на Инспектората към ВСС. Преписката е върната на съдийската колегия на ВСС за продължаване на производството.

На основание чл. 316, ал. 1 от Закона за съдебната власт, колегията образува дисциплинарно производство за налагане на дисциплинарно наказание на Мария Димитрова – Даскалова – съдия в Административен съд – Варна.

На основание чл. 316, ал. 3 от ЗСВ, е избран чрез жребий дисциплинарен състав с членове Севдалин Мавров и Олга Керелска, и е определен Боян Магдалинчев за председател и докладчик.

Решенията се приети при отвод на Георги Чолаков – председател на Върховния административен съд.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд